معمولا یکی از مشکلاتی که دانشجویان در ابتدای تحصیل خود در دانشگاه با آن مواجه می شوند ناکارآمد بودن روش های مطالعه قبلی آنان است.
در بسیاری مواقع جزوه نویسی، مطالعه و آمادگی برای امتحانات در محیط دانشگاه که بعضا برای یک درس چند کتاب منبع معرفی می گردد، نیازمند استفاده از روش های جدیدتری است. در سایر کشورها به صورت معمول کتاب هایی با عنوان Study Skills منتشر گردیده و یا دانشگاه ها بر روی وبگاه های خود مطالب آموزشی در این زمینه را درج می کنند. ولی متاسفانه در ایران این رویه وجود نداشته و دانش آموزان و دانشجویان بر اساس آزمون و خطا مسیر خود را پیدا می کنند. البته کم نیستند افرادی که عدم توفیق در پیدا کردن مسیر را به حساب بی استعدادی خود منظور کرده و عطای درس خواندن را به لقایش می بخشند.
به صورت معمول در موضوع Study Skills به روش های مطالعه، شیوه های یادداشت برداری، مرور مطالب، زمان بندی، تندخوانی، تمرین های تقویت حافظه و موارد مشابه پرداخته می شود.
امید است روزی شاهد گنجانده شدن درسی تحت عنوان روش های مطالعه و درس خواندن در فهرست دروس عمومی مقطع کارشناسی باشیم.
منابع مطالعاتی:
از میان معدود کتاب های ترجمه و منتشر شده، شاید موردی که بیش از بقیه موارد می تواند به دانشجویان در این زمینه کمک کرده و مطالب را به صورت مختصر و مفید توضیح داده، کتاب « فن مطالعه » نوشته خانم لیندا فریل انیس با ترجمه آقای علی صلح جو از مرکز نشر دانشگاهی است. این کتاب قیمت (5000 تومان) و حجم (190 صفحه قطع A5) مناسبی دارد.
در میان کتب خارجی (غیرفارسی) به نظر می رسدکتب زیر مفید باشند:
- کتاب Essential Study Skills نوشته Linda Wong
- کتاب Teaching, Learning and Study Skills: A Guide for Tutors نوشته Tom Burns
درباره این سایت